Son Haberler

FETÖ tarikatların içinde...



Ulusal Kanal Fetö'nün tarikatların içinde gizlediğini ve ilerde tekrar aktif olabileceklerini yazdı. Doğrusu pek şaşırmadık. İşte o haber :




Kamuda FETÖ’den boşalan yerleri ele geçirmek için tarikat savaşları yaşanıyor. FETÖ’nün kadroları diğer tarikatların arasına sızarak, elde ettikleri mevzileri korumaya çalışıyor. 15 Temmuz sonrası FETÖ kamudan temizlenirken, FETÖ’den boşalan yerler diğer tarikatlar tarafından doldurulmaya çalışılıyor. Bakanlıktan yaş haddinden emekli olmuş bir üst düzey yönetici Aydınlık’a yaptığı açıklamada, “Benim ömrüm kamuda geçti. Üst düzey görevlere kadar yükseldim. FETÖ’nün kamuda etkin olduğu dönemde şu andaki hükümetin birçok bakanı onlara kontenjan verdi.


15 Temmuz sonrası FETÖ kamudan temizlenirken diğer tarikatlar FETÖ’den boşalan yerleri ele geçirmek için devrede. FETÖ ile aynı yöntemleri kullanıyorlar. Biz kendimizi devlet memuru olarak tanımlardık. Şimdi tarikat memurları dönemi yaşanıyor” dedi.

Edinilen bilgilere göre, tarikatların ele geçirmek için mücadele ettikleri kurumların başında emniyet, jandarma ve yargı geliyor. Aralarında Yazıcı, Okuyucu, Menzil, Meşveren, İskender Paşa, Nurettin Yıldız, 40’ıncılar, … diye adlandırılan Nur tarikatının yaklaşık 16 kolu bu üç kurumu ele geçirmek için yoğun faaliyet yürütüyor. Bu kurumlarda yönetici olanların yukarıdan gelen baskılarla bu kurumlardaki bazı şubeleri tarikatlar arasında paylaştırdığı iddia ediliyor. Emniyette Yazıcı, Okuyucu, Menzilciler öne çıkarken, jandarmada daha çok Menzil tarikatının kritik birimlere yerleşmek için faaliyet yürüttüğü ifade ediliyor.


FETÖ DİĞER TARİKATLARA SIZDI
Bu arada FETÖ’nün kamuda diğer tarikatların içine sızarak mevcut kadrolarını gizleme ve koruma taktiği izlediği öğrenildi. İçişleri Bakanlığı kaynakları şunları söylediler: “FETÖ özellikle AKP iktidara geldikten sonra bir plan çerçevesinde diğer tarikatların içine çok sayıda ajan soktu. Bu kişiler daha çok eğitimli kişiler olduğu için kısa sürede gittikleri tarikatlar içinde öne çıktılar.

Sonra da o tarikatları merkezin talimatlarına göre yönlendirdiler. 15 Temmuz sonrasında FETÖ’cü olarak bilinen birçok kişi diğer tarikatlara yöneldi. Bu tarikatlara sızmış ve öne çıkmış isimler de bunlara kefil olarak korumaya alıyorlar. Ama bu konuda gerekli duyarlılığın gösterildiğinisöylemek zor. Tarikatların kamuyu ele geçirme mücadelesi bunu engelliyor. Bazı tarikatların sorgulamama kuralı da FETÖ’nün işini kolaylaştırıyor.
EMNİYETTE YENİ KARARNAME HAZIRLIĞI
Bu arada emniyette yeni bir atama kararnamesi üzerinde çalışıldığı, tarikatların kararnamede kritik görevlere kendilerine yakın isimleri atamak için çalıştıkları öğrenildi. İl emniyet müdürlükleri ve kurumun hassas birimlerine yapılacak atamaların kurumda kimin etkin olacağının göstergesi olacağına vurgu yapan emekli emniyetçiler, “Emniyet FETÖ nedeniyle büyük yara aldı. Emniyet tarikatlardan kurtarılmazsa vatandaşın güveni sağlanamaz. Yargı, emniyet, jandarma, … gibi kurumlardan tarikatlar temizlenmezse tehlike bitmez.



Dikkat edilirse zaten tarikatların hepsi FETÖ yöntemlerini kullanmaya başladı. FETÖ’nün diğer tarikatlara sızdığını kurumlarda bilmeyen yok. Herkes birbirini okuldan beri tanıyor. Kuruma hakim oldukları dönemde de herkes kendini açık etti. Tarikat faaliyetleri sonlandırılmazsa FETÖ yeniden hortlar. Diğer tarikatlara gizlenenler bir süre sonra faaliyete geçer. Yeni atamalar liyakat esasına göre yapılmalı” değerlendirmesi yaptılar.
ulusalkanal.com.tr



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Milli Detay Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Blogger tarafından desteklenmektedir.