Son Haberler

Kosgeb Kimlere verildi?





Sayıştay,  KOSGEB aracılığıyla küçük ve orta ölçekli işletmelere dağıttığı 50 bin liralık sıfır faizli işletme kredilerinde usulsüzlük tespit etti.

Sözcü'den E. Süzer'in haberine göre; KOSGEB'in 2016 yılı hesaplarını inceleyen Sayıştay, hükümetin ekonomiyi canlandırmak için bütçeden finanse ederek KOBİ'lere dağıttığı 50 bin liralık sıfır faizli kredilerin usulsüz verildiğini tespit etti.... Sayıştay raporunda şu cümleleri kullanıyor:



YÜZDE 65’İ ...

“Beyan esasının kontrol gerekliliğinin en belirgin kanıtı KOSGEB tarafından 15 bin KOBİ için uygulamaya konulan 50 bin liralık sıfır faizli kredinin uygulanma sürecinde ortaya çıkmıştır. Bu destekten yararlanacakların tespitinde işletmenin çalışan sayısı ve net satış hasılatı esas alınmış ve başvuran 244 bin 980 işletmeden 15 bin işletme bu kriterler esas alınarak seçilmiştir. Ancak bu kriterler gerçek veriler üzerinden değil işletme beyanı üzerinden yapılmıştır. Yapılan incelemeler neticesinde, 15 bin kişilik asil listeye giren 3 bin 358 işletmenin beyanlarının doğruluğu gerçek veriler üzerinden kontrol edilmiş bu beyanların yaklaşık yüzde 65'inin hatalı olduğu, yalnızca yüzde 35'inin tam ve doğru olduğu görülmüştür.”





SAYIŞTAY'I DİNLEYEN YOK
CHPli Arslan çok büyük skandalın ortaya çıktığını ima ederek şunları söyledi... 
“Şartları uyduğu ve hak ettiği halde KOSGEB'ten kredi alamayan esnafımızın tereddütleri haklı çıkmıştır. KOSGEB denetimde ve kredi dağıtımında sınıfta kaldığı, şartları taşımadığı halde kredi verilenlerin büyük çoğunlukta olduğu Sayıştay raporuyla sabit olmuştur. KOSGEB'in ihtiyacı olanlara değil, iktidar yakınlarına kredi verdiği görülmektedir” dedi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Milli Detay Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Blogger tarafından desteklenmektedir.