Son Haberler

AKP Suriyelilere toprak verecek!

Ümit Özdağ,  Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Suriyelilerin geri yollanmayacağı ve Suriyelilere toprak verileceği şeklinde yaptığı açıklamayı çok sert bir dille eleştirdi.






Özdağ, “Görünen o ki Türk köylüsüne toprağını ekmesi için destek vermeyen AKP, tarım sektörünü daha ucuza çalışmayı kabul eden Suriyelilere devretmenin hesabını yapıyor” dedi.
 “Önce 19 Türk adasının Yunan Ordusu tarafından işgal edilmesine izin verdiler. Sonra Süleyman Şah Türbesini terör örgütüne teslim edip kaçtılar. Şimdi ise Tarım Bakanı Fakibaba 3.5 milyon Suriyeliye tarım arazilerini dağıtacağını söylüyor. Babanın toprağı değil dağıtmayı düşündüğün topraklar” dedi.



Ümit Özdağ şöyle devam etti: “Tüm bunlar yetmezmiş gibi Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba Suriyeliler için ‘bu insanlara biraz destek verirsek Türkiye’nin sulanabilir arazileri ile her şeyi yapabiliriz. Şu an 3,5 milyon bizim Suriye’den gelen misafirlerimiz var, kendileri gitse biz onları göndermeyeceğiz, bizim ihtiyacımız var’ diyerek Türk milleti ile adeta alay ediyor.
Türkiye’nin güneyi 1. Dünya Savaşı’ndaki gibi düşmanlarca işgal edilse, sonuç ancak bu kadar kötü olurdu. Düşman kuvvetler o topraklara kendi vatandaşını yerleştirir ve Türklerin topraklarını da onlara verirdi. AKP hükümeti kapıları sonuna kadar açıp kendi kendini işgal ettirdi, şimdi de toprak vermek istiyor.


AKP, tarihi bir hata yaparak siyasal mezhepçi politikalarla girdiği Ortadoğu macerası sonucunda 3.5 milyon Suriyeli sığınmacı ile birlikte şu ana değin 30 milyar dolarlık mali yükü Türk milletin sırtına yükledi. Şimdi de Suriyeli mültecilerin yarattığı toplumsal, kültürel, psikolojik, ekonomik yüzlerce sorunu çözmek için Suriyelilere geri dönmeye teşvik etmesi gerekirken, onları Türkiye’de kalıcı hale getirerek mali ve politik sorunları artırmayı tercih ediyor. Görünen o ki Türk köylüsüne toprağını ekmesi için destek vermeyen AKP, tarım sektörünü daha ucuza çalışmayı kabul eden Suriyelilere devretmenin hesabını yapıyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Milli Detay Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Blogger tarafından desteklenmektedir.